Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Campingpark Het Groene Eiland bestaat al meer dan 30 jaar en behoort toe aan het familiebedijf Van Ooijen. De familie is een lokale ondernemersfamilie die al generaties lang in de recreatie actief zijn.

De familie draagt het maatschappelijk verantwoord ondernemen een warm hart toe. Niet alleen door zo veel mogelijk rekening te houden met de omliggende natuur en milieu, maar ook door de lokale gemeenschap te ondersteunen. Lokale aannemers krijgen voorrang bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden.

Om het milieu zo min mogelijk te belasten wordt het afval gescheiden ingezameld, wordt het verbruik van water en elektra beperkt, zonder dat het comfort hier onder te leiden heeft. Zo wordt bijvoorbeeld de sauna pas aangezet wanneer er om gevraagd wordt.

De familie was de initiatiefnemer van het Eerherstel van de Maasbommelsche Korenmolen. Dit was een complete renovatie en het weer maalvaardig maken van een historische molen, deze staat tegenover de camping aan de dijk. In de zomer is hier een kleine ijssalon in gevestigd.