Informatie betreffende het coronavirus COVID-19 en uw verblijf bij Campingpark Het Groene Eiland Meer info

Corona nieuws

Ook tijdens een vakantie in Nederland houdt iedereen zich aan de basisregels tegen corona.

  • -Beperk de reisbewegingen, het aantal uitstapjes en contactmomenten met andere mensen.
  • -Een groep mag bestaan uit maximaal 2 personen. Er geldt een uitzondering voor mensen die op 1 adres wonen.
  • -Mijd drukte en reis buiten de spits. Voor korte afstanden geldt: ga waar mogelijk lopen of pak de fiets.
  • -Ook op de camping geldt de mondkapjes plicht bij de receptie, toiletgebouwen en in de winkel en de Horeca.
  • -Houd u als reiziger in eigen land aan alle basisregels. Bij klachten die lijken op corona blijft u thuis en maakt u een testafspraak.
  • -Bekijk de websites van gemeenten en veiligheidsregio’s waar u naartoe gaat. Soms gelden er extra maatregelen in de regio's om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Op het moment is het mogelijk om bij ons te kamperen, het seizoen loopt van 27/3 tot en met 01/11. Wij hopen dat we het seizoen van 2021 met frisse start kunnen beginnen. En als het nodig is houden wij u tegen die tijd hier op de hoogte van alle Corona maatregelen. 

Laatste update: 29 april 2021, 16.30 uur 

ALGEMENE SITUATIE:

Camping Groene Eiland houdt de ontwikkeling omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. We houden nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties en volgen de maatregelen van het RIVM, de GGD en de overheid. Op deze pagina zullen we de informatie en ons concrete stappenplan blijven actualiseren. Ook de beleidsmatige veranderingen zullen we hier plaatsen. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen. Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden:

1. WELKE MAATREGELEN NEEMT CAMPING GROENE EILAND OM VERSPREIDING TE VOORKOMEN? 

Wij volgen het landelijke beleid van de RIVM en de overheid. 

De winkel en de cafetaria zijn geopend volgens de openingstijden zoals vermeld op de website. De cafetaria alleen geopend voor afhalen, Het eetcafé is helaas nog steeds gesloten. Vanaf 28 april 2021 mogen de terrassen onder voorwaarden weer open van 12.00 tot 18.00 uur. Vooraf reserveren, gezondheidscheck en wachten tot u een plaats krijgt aangewezen. Per tafel  met 1 gezin (woonachtig op hetzelfde adres) of max. 2 personen; 1,5 meter afstand tussen de tafeltjes en de tafels mogen niet verschoven worden.

De toiletgebouwen zijn geopend. U kunt gebruik maken van de toiletten en de douches. De wasbakken blijven buiten gebruik. Afwassen, tanden poetsen, scheren dient u bij voorkeur te doen in uw eigen caravan. De stortplaats voor het chemisch toilet en de stortplaats van de campers zijn geopend. Houd overal op de camping rekening met de verplichte 1,5 meter afstand.

Ook op de camping geldt de regel van maximaal 1 bezoeker per huishouden (kamperplaats) mochten wij constateren dat er teveel gasten/bezoekers zijn, dan zullen wij hier maatregelen treffen en u aanspreken op uw verantwoordelijkheid. Vanaf 28 april is het toegestaan om max. 2 personen bezoek per dag te ontvangen. Indien nodig nemen wij ook contact op met de Handhaving.

De avondklok is ook op de camping gewoon van toepassing. Vanaf woensdag 31 maart gaat de avondklok in om 22.00 uur en geldt tot 04.30 uur. U kunt wel uw hond uitlaten. Tot 31 maart gaat de avondklok in om 21.00 uur. Vanaf 28 april zal de avondklok niet meer gelden en is het toegestaan om ook 's-avonds weer naar buiten te gaan..

Geef iedereen de ruimte! Uiteindelijk heeft iedereen een eigen verantwoordelijkheid. 

Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten sporten. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen buiten sporten. Volwassenen vanaf 27 jaar mogen alleen in hun eentje of met zijn tweeën sporten. 

Recreatie-activiteiten voor de jeugd gaan in principe op 17 juli a.s. van start. Evenementen zoals Live muziek in het Eetcafé staan voorlopig gepland maar kunnen nog niet worden gepubliceerd zolang de lockdown nog geldt. Op onze website staan suggesties welke activiteiten je wel als gezin of samen kunt gaan doen, zoals een speurtocht in de natuur of over onze eilanden, vissen bij de forellenvisvijvers.  Er is genoeg te doen! 

Op de receptie werken wij met een balie. Graag maximaal 2 personen tegelijk naar binnen en afstand houden. Betalingen bij voorkeur door te pinnen.

Heeft u nog hierover of andere vragen, onze medewerkers staan graag voor u klaar. Bij voorkeur per email of per telefoon. Het is voor u en voor ons allemaal erg spannend. Graag begrip wanneer het niet helemaal lekker loopt. We proberen er het beste van te maken! 

2. WAT ALS IK MIJN VAKANTIE WIL ANNULEREN?

Wilt u de vakantie annuleren? Annuleren i.v.m. Corona is alleen mogelijk indien u of uw gezinsleden besmet zijn of verschijnselen vertonen die kunnen duiden op Corona.  Check altijd de voorwaarden van uw annuleringsverzekering. Onze camping is op dit moment gewoon toegankelijk. Let op: Aan annuleren zijn kosten verbonden.

Ook voor boekingen in het seizoen 2021 gelden de algemene annuleringsvoorwaarden (HISWA-RECRON).

 Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op de overheidswebsite:

 https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 Voor reizigers vanuit het buitenland is er een extra overheidswebsite: 

 https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/checklist

 Informatiepagina van branchevereniging HISWA-RECRON, waarbij wij aangesloten zijn, voor recreanten

https://www.hiswarecron.nl/voor-jouw-veiligheid