Watersport

Het Groene Eiland ligt op een schiereiland in een watersport en recreatiegebied De Gouden Ham tussen de Maasdorpen Appeltern en Maasbommel. In het 400 ha grote watergebied is volop ruimte voor iedereen!

Varen, zeilen, wakeboarden of waterskie├źn.

Het watergebied is prima geschikt om met je boot te varen. In het gebied zelf zijn bijzondere vaarregels van toepassing, zoals de beperking van de maximale snelheid tot 9 km p/u en jetski's zijn verboden. Op de Maas, daar waar het met borden staat aangegeven, geldt deze snelheidsregel niet. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen manier genieten van de watersport.

Zwemmen en zonnen

Het water rond het Groene Eiland is prima geschikt als zwemwater. Wij adviseren om te zwemmen in de eigen zwemvijver omdat hier geen boten zijn toegestaan. Drijverlijnen geven in de zwembaai de waterdiepten aan. 
Strand en zonneweide bieden de mogelijkheid te relaxen zonder dat u uw kinderen uit het oog verliest. Het water wordt regelmatig gecontroleerd.

Hengelen

Vissen mag overal, vanaf de oever of vanuit een boot of steiger, alleen niet in de zwembaai. Er zijn verschillende steigertjes waar je vanaf kunt vissen, je hebt dan geen boot nodig. In het gebied komen verschillende vissoorten voor. De meest voorkomende vissoorten zijn karper, voorn en brasem, snoek, baars en snoekbaars, zeelt en paling. Elke visser kent natuurlijk de visregels en is in het bezit van de visvergunningen en visakte. Kinderen tot 14 jaar hebben geen vergunning of akte nodig. In Beneden-Leeuwen is een uitgebreide hengelsportzaak. Je kunt ook gaan forellen bij de forellenvijver 't Mun, op loopafstand vanaf de camping. Voor meer informatie over de forellenvijvers gaat u naar de website van Herberg 't Mun.